Neua kem (Thais gedroogd gezouten rundvlees) |
|
750 g magere runderlappen 2 lepels korianderzaad 2 lepels komijnzaad 6 lepels nam pla 2 lepels lichte sojasaus 1 lepel oestersaus 1 theelepel chilisaus olie om te frituren |
|
BereidingVries het vlees 40 minuten in en snij dan in reepjes van 1/2 cm dik.Kneus koriander en komijn in een vijzel en stamp niet al te fijn. Meng met de vissaus, sojasaus, oestersaus en schilisaus. Wentel het vlees 1-2 uur in de saus. Leg dan 1-2 uur te drogen op een treefje bij kamertemperatuur, of eventueel in de palle zon met een lekbak eronder. Verhit de olie en bak de vleesreepjes snel goudbruin en iets krokant van buiten maar nog mals van binnen. NotitiesLekker met kleefrijst.In Thailand wordt het vlees in vissaus gemarineerd en vervolgens 3-4 dagen in de zon gelegd. Daarna wordt het gebakken. Op die manier is het vlees langer houdbaar. Voor een vollere smaak bevat dit recept meer ingredienten. |
Home > Recepten