Gehaktballetjes, Noors |
|
45 g vers wit broodkruim zout peper 1 lepel worcestersaus 1 lepel tijm 1 lepel bieslook 1 lepel peterselie 1 ei geklutst 7 ons gemalen contrafilet wat rundvet 1/2 l runderbouillon 1 dl witte wijn beurre manié van 25 g boter en 2 lepels bloem 1,5 dl zure room peterselie om te garneren |
|
BereidingMeng voorzichtig broodkruim, zout, peper, Worcestersaus, kruien en vlees, neem een lepel mengsel, bestuif de handen met meel en maak balletjes. Maak ze niet te compact! Schroei ze dicht in het rundvet, draai het vuur laag en braad nog 10 minuten, het moet van binnen roze blijven. Het kan ook op de barbecue gegrilld worden!Breng bouillon en wijn aan de kook, klop de beurre manié (boter en bloem door elkaar gekneed) erdoor tot de saus dik genoeg is. Voeg peper en zout toe en de zure room. Giet de saus over de balletjes, zonder ze kapot te maken. Bestrooi met peterselie. NotitiesWordt traditioneel gegeten met kool en aardappels. Voor 16 balletjes. |
Home > Recepten