Nua phat nam manhoy (rundvlees met oestersaus) |
|
500 g rosbief in reepjes 1/2 theelepel peper 2 lepels sojasaus 1 lepel bloem 5 gedroogde shiitakes of tongku in vieren 300 g oesterzwammen in vieren 2 bosuitjes in stukken van 3 cm 1 rode lombok in reepjes 4 tenen knoflook 5 cm gehakte gemberwortel 3 lepels olie 5 lepels oestersaus 1 lepel nam pla 1 theelepel suiker 4 lepels rijstwijn |
|
BereidingDep het vlees droog, wrijf het in met bloem, gemalen peper en sojasaus en laat het 1 uur marineren.Was de tongku-paddestoelen, week ze 20 minuten in warm water en knijp het vocht eruit. Roerbak het vlees met de gember en de knoflook 5 minuten. Voeg de paddestoelen, de bosuitjes, de oestersaus, de vissaus en de suiker toe en roerbak alles nog 2 minuten. Roer de rijstwijn erdoor en garneer met de reepjes lombok. |
Home > Recepten