Home > Recepten

Nua phat nam manhoy (rundvlees met oestersaus)

500 g rosbief in reepjes

1/2 theelepel peper

2 lepels sojasaus

1 lepel bloem

5 gedroogde shiitakes of tongku in vieren

300 g oesterzwammen in vieren

2 bosuitjes in stukken van 3 cm

1 rode lombok in reepjes

4 tenen knoflook

5 cm gehakte gemberwortel

3 lepels olie

5 lepels oestersaus

1 lepel nam pla

1 theelepel suiker

4 lepels rijstwijn
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Dep het vlees droog, wrijf het in met bloem, gemalen peper en sojasaus en laat het 1 uur marineren.

Was de tongku-paddestoelen, week ze 20 minuten in warm water en knijp het vocht eruit.

Roerbak het vlees met de gember en de knoflook 5 minuten.

Voeg de paddestoelen, de bosuitjes, de oestersaus, de vissaus en de suiker toe en roerbak alles nog 2 minuten.

Roer de rijstwijn erdoor en garneer met de reepjes lombok.