Ossenhaas met lychees |
|
400 g ossenhaas 5 lepels schenkstroop 5 lepels Japanse sojasaus 4 lepels olie zout peper 1 blik lychees 567 g sesamzaad |
|
BereidingOssehaas in dikke repen snijden. In schaal stroop over vlees schenken en goed omscheppen. Vlees afgedekt in koelkast ± 2 uur laten marineren.Sojasaus erover schenken en nog ± 30 minuten marineren. In wok olie verhitten. Reepjes vlees met ± 6 tegelijk snel roerbakken. Olie voor volgende portie weer op temperatuur laten komen. Vlees in vergiet laten uitlekken, vocht opvangen. Vlees op smaak brengen met zout en peper en bestrooien met sesamzaad. Lychees laten uitlekken, sap opvangen en mengen met vleesvocht. Lychees en sausje bij vlees serveren. NotitiesServeren met komkommersalade en geurige (basmati)rijst |
Home > Recepten