Home > Recepten

Ossenhaas met lychees

400 g ossenhaas

5 lepels schenkstroop

5 lepels Japanse sojasaus

4 lepels olie

zout

peper

1 blik lychees 567 g

sesamzaad
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Japans
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

Ossehaas in dikke repen snijden. In schaal stroop over vlees schenken en goed omscheppen. Vlees afgedekt in koelkast ± 2 uur laten marineren.

Sojasaus erover schenken en nog ± 30 minuten marineren.

In wok olie verhitten. Reepjes vlees met ± 6 tegelijk snel roerbakken.

Olie voor volgende portie weer op temperatuur laten komen. Vlees in vergiet laten uitlekken, vocht opvangen. Vlees op smaak brengen met zout en peper en bestrooien met sesamzaad.

Lychees laten uitlekken, sap opvangen en mengen met vleesvocht. Lychees en sausje bij vlees serveren.

Notities

Serveren met komkommersalade en geurige (basmati)rijst