Home > Recepten

Paad Loog Chin (gestoomde varkensrolletjes)

635 g varkensvlees

2 gedroogde paddestoelen

2 sjalotjes

2 waterkastanjes

50 g bamboespruiten

1 teentje knoflook

1/2 theelepel korianderwortel

2 theelepels limesap

1 theelepel suiker

zout

peper

1 ei licht geklopt

25 g meel

frituurolie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Haal het meeste vet van het vlees en maal het daarna met een vleesmolen.

Week de paddestoelen 40 minuten in warm water en haal er daarna de harde stengels af.

Hak de hoedjes van de paddestoelen, de sjalotten, de waterkastanjes en de bamboespruiten in stukken.

Hak de knoflook in kleine stukjes en doe die, samen met de korianderwortel, het limesap, de suiker, het zout en de peper in een vijzel.

Stamp alles fijn.

Doe het gestampte kruidenmengsel samen met het ei in een mengkom, meng alles goed door elkaar en laat het 30 minuten staan.

Doe er dan het meel, het vlees en de fijngehakte groenten bij, meng alles goed en maak er balletjes van van ± 3 cm doorsnee.

Maak de olie in een wadjan erg warm, temper daarna het vuur en frituur de balletjes 6-10 minuten.

Haal ze daarna met een schuimspaan uit de olie en serveer ze in een schaal op versgekookte groente.

In plaats van frituren, kunt de balletjes ook stomen.

Notities

Serveren met groente