Panaeng nuea 1 (gekruid rundvlees) |
|
450 g mager rundvlees 1/4 theelepel zout peper 8 gedroogde rode pepers 2,5 cm gemberwortel Kha 3 sjalotten 6 teentjes knoflook 2 theelepels gehakte sereh 1 theelepel gehakte korianderwortel 1 theelepel gehakte daun djeruk purut 10 peperkorrels 1 theelepel trassi 1 l dikke kokosmelk 400 ml kokoscrème 150 g geroosterde pinda's gekneusd 12 basilicumbladeren 25 ml vissaus 25 g palmsuiker gehakte daun djeruk purut gehakte verse rode pepers |
|
BereidingSnijd het vlees in dunne reepjes en wrijf die in met het zout en de versgemalen witte peper.Week de gedroogde pepers in warm water tot ze zacht zijn. Hak de pepers, de gember, de sjalotten en de knoflook in stukken en doe die in een vijzel samen met het citroengras, de korianderwortel, de limeschil, de peperkorrels en de trassi en stamp alles fijn. Giet de kokosmelk in een wadjan en breng de melk aan de kook. Doe het vlees erbij en kook dat gaar. Haal het vlees dan uit de pan en doe de kokosmelk weg. Giet de kokoscrème in de wadjan en breng de crème aan de kook. Temper het vuur en laat de crème zachtjes doorkoken tot het vet komt bovendrijven. Doe dan het kruidenmengsel erbij en laat alles al roerend 4-5 minuten doorkoken. Doe de stukjes rundvlees, de gekneusde geroosterde pinda's, 8 basilicumbladeren, de vissaus en de suiker erbij, roer alles goed door elkaar en laat alles nog 2 minuten doorkoken. Doe het mengsel op een schotel en garneer die met de overgebleven basilicumbladeren, de limebladeren en de gehakte peper. |
Home > Recepten