Home > Recepten

Panaeng nuea 2 (roergebakken rundvleescurry)

1 sjalotje

2 groene spaanse pepers

2 teentjes knoflook

1/2 cm laos

3 cm sereh

1 theelepel trassi

2 theelepels djinten

1 stukje citroenschil

2 lepels suiker

2 lepels nam pla

1 dl kokosmelk

1 groene paprika

1 ui

300 g biefstuk

25 g pinda's

2 lepels olie

2 lepels dikke kokosmelk

1 lepel basilicum in reepjes
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel het sjalotje.

Pureer de pepers, het sjalotje, de laos, de sereh, de garnalenpasta en de koriander tot een gladde pasta.

Snijd de limoenschil in reepjes en roer die met de suiker en de Nam Pla door de kokosmelk.

Maak de paprika's schoon en snijd ze in repen.

Pel de ui en snijd hem in ringen.

Snijd de biefstuk in plakjes.

Hak de pinda's.

Verhit de olie in een pan en fruit de currypasta op zacht vuur even aan.

Schep de biefstuk erdoor en bak die op hoog vuur al omscheppend bruin.

Voeg de kokosmelk toe en laat alles ± 2 min sudderen.

Schep de paprika, de ui en de pinda's erdoor en roerbak alles nog ± 2 minuten.

Schep de curry in een schaal en strooi er het kokosmengsel en de basilicum over.