Home > Recepten

Gehaktballetjes in tomatensaus, pittig (Brazilië)

1 ui

1 teentje knoflook

75 g ontbijtspek

75 g chorizo

350 g rundergehakt

1 ei

40 g geraspte cheddar

1 lepel bloem

peper

zout

50 g boter

4 dl gezeefde tomaten
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Rundvleesgerechten; Braziliaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snipper de ui en de knoflook en hak het ontbijtspek en de chorizo fijn.

Meng dit met het gehakt, het ei, de kaas, de bloem en peper en zout naar smaak en vorm er balletjes van.

Verhit de boter en fruit de ui en de knoflook daarin ± 3 minuten.

Voeg de balletjes toe en bak ze rondom bruin.

Doe er de gezeefde tomaten bij en laat de balletjes op laag vuur in ± 15 minuten gaar stoven.

Notities

Serveer de balletjes als snack of als complete maaltijd met gebakken bruine bonen en rijst.