Home > Recepten

Plat de jambon met schuimige mosterdsaus

500 g gekookte ham in iets dikkere plakken

1,5 lepel vloeibare honing

4 takjes dragon

1 dl droge witte wijn

2 dl gevogeltefond

125 ml crème fraîche

2 theelepels grove mosterd

25 g koude boter
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°.

Bestrijk de ham dun met honing.

Knip de dragon erboven fijn. Hou enkele blaadjes achter voor garnering.

Rol de ham losjes op en leg in de ovenschaal, besprenkel met een lepel wijn.

Kook fond en de rest van de wijn in 5 minuten tot de helft in.

Roer crème fraîche en mosterd erdoor.

Neem de pan van het vuur.

Verwarm 4 borden.

Verwarm de ham 4 minuten in de oven.

Breng de saus tegen de kook aan, snij de boter in blokjes en klop door de saus. Klop schuimig met de staafmixer in ca. ½ minuut.

Verdeel de ham over de borden en schep de saus erover, garneren met dragonblaadjes.

Notities

Lekker met gekookte krieltjes en groene asperges

Benodigdheden

lage ovenschaal van 2 liter.