Plat de jambon met schuimige mosterdsaus |
|
500 g gekookte ham in iets dikkere plakken 1,5 lepel vloeibare honing 4 takjes dragon 1 dl droge witte wijn 2 dl gevogeltefond 125 ml crème fraîche 2 theelepels grove mosterd 25 g koude boter |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 175°.Bestrijk de ham dun met honing. Knip de dragon erboven fijn. Hou enkele blaadjes achter voor garnering. Rol de ham losjes op en leg in de ovenschaal, besprenkel met een lepel wijn. Kook fond en de rest van de wijn in 5 minuten tot de helft in. Roer crème fraîche en mosterd erdoor. Neem de pan van het vuur. Verwarm 4 borden. Verwarm de ham 4 minuten in de oven. Breng de saus tegen de kook aan, snij de boter in blokjes en klop door de saus. Klop schuimig met de staafmixer in ca. ½ minuut. Verdeel de ham over de borden en schep de saus erover, garneren met dragonblaadjes. NotitiesLekker met gekookte krieltjes en groene aspergesBenodigdhedenlage ovenschaal van 2 liter. |
Home > Recepten