Rempeh 2 |
|
250 g rundergehakt 75 g klapper 2 lepels paneermeel 4 geraspte kemirienoten 2 theelepels laos 1.5 theelepel ketumbar 1 theelepel knoflookpoeder 1 theelepel uienpoeder 1/4 theelepel djinten 2 a 3 kleine eieren zout frituurvet of boter |
|
BereidingMeng het gehakt met de klapper (houd 3 lepels apart!) en paneermeel. Voeg kemirie, laos, ketumbar, knoflook- en uienpoeder, djinten en citroensap en meng goed. Meng er 2 eieren door, eventueel een 3e als het te stevig is. Zout naar smaak.Zet het vlees 30 minuten afgedekt in de koelkast. Vorm daarna eigrote balletjes en rol door de achtergehouden klapper. Verhit het frituurvet en bak de balletjes, maar niet te gaar. NotitiesLekker emt scherpe ketjap of zoetzure saus |
Home > Recepten