Home > Recepten

Ribeye in gingermarinate (Californië)

1 kleine ui

1 worteltje

1 stengel bleekselderij

2 teentjes knoflook

4 lepels witte wijnazijn

2 lepels sesamolie

3 theelepels tabasco

1 lepel gembersiroop

zout

peper

4 ribeyes of entrecôtes

1 lepel olie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Amerikaans (Californië)
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij ui, wortel, bleekselderij en knoflook klein, doe in de keukenmachine met azijn, sesamolie, tabasco en gembersiroop en pureer tot een pasta. Zout en peper naar smaak erbij.

Bestrijk het vlees aan beide kanten en zet ca. 6 uur in de koelkast. Laat het vlees dan op kamertemp komen.

Verwarm de grill voor in de hoogste stand en bestrijk de grillplaat met olie. Laat de ribeye in 8 minuten van buiten bruin en van binnen rosé worden, keer halverwege. Leg het dan op een plank en laat 4 minuten rusten onder alufolie.

Leg de ribeyes op voorverwarmde borden.

Notities

Lekker met salade