Rillettes van varkensvlees (eventueel magnetron) |
|
750 g speklapjes 300 g varkenspoulet 1.5 dl rode wijn zoals Roussillon 2 kruidnagels 1 laurierblad zout 1/2 lepel tijm 200 g vet rookspek |
|
BereidingSnij de speklapjes in kleine blokjes.Verdeel spek en poulet op de bodem van een braadpan, steek de kruidnagels door de laurier en leg op het vlees. Doe tijm en ½ lepel zout erbij. Schenk 1/4 l water en de wijn erbij. Breng langzaam aan de kook en laat onder een deksel 3 uur zachtjes stoven. Bak het rookspek in 10 minuten zachtjes uit in een koekenpan. Verwijder laurier en kruidnagel. Schep spek en poulet uit de pan en maal kort in de keukenmachine. Roer het stoofvocht erdoor. Doe in de vorm en strijk glad. Giet het rookspekvet erover. Laat minstens 5 uur opstijven. Magnetronbereiding: Gebruik een ovenvaste schaal ipv een braadpan en gebruik 1.5 dl water ipv 1/4 liter. Zet afgedekt 7-8 minuten op 700 watt en stoof afgedekt 1.5 uur op 150 watt. NotitiesVoor op toast, roggebrood of bruinbroodBenodigdhedenpâtépot of vorm van 1.5 liter |
Home > Recepten