Home > Recepten

Rolpens

500 g half-om-halfgehakt

75 g gemalen spek

1 lepel zout

1/2 theelepel nootmuskaat

1/2 theelepel peper

enkele zakjes pens

1 l water

5 dl azijn
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Varkensvleesgerechten; Nederlands
  • Bereidingstijd: 1 nacht in laten trekken

Bereiding

Meng gehakt, spek, zout en kruiden. Laat 1 nacht vrij koel staan.



Spoel de pens van binnen en buiten met lauw water schoon, maak er met grof garen zakjes van en vul met het gehakt.

Kook zachtjes in het water (2 uur), af en toe prikken om springen te voorkomen. Als er geen roze vocht meer uitkomt is het gaar. Leg minstens een uur op een vergiet.

Meng 5 dl kookvocht met de azijn.

Doe de rolpens in een Keulse pot of grote stopfles, giet de marinade erover zodat alles ruim onder staat, sluit af met cellofaan en laat minstens 14 dagen staan.

Voor gebruik in dikke plakken snijden en in boter bakken.