Home > Recepten

Rosbief met druiven-pepersaus

200 g witte druiven

1 sjalotje

1 takje tijm

25 g boter

4 plakken rosbief a la minute

zout

peper

1 dl rode wijn

1 dl vleesfond

1 theelepel maïzena

1 lepel groene peperbessen

aluminiumfolie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de druiven, halveer ze en verwijder de pitjes.

Pel het sjalotje en snipper het heel fijn.

Ris boven een kopje de tijmblaadjes van het takje.

Verwarm drie borden voor.

Verhit in een koekepan de boter.

Bak de rosbiefplakken in 1/2-1 minuut bruin, keer ze halverwege.

Bestrooi ze met zout en peper.

Leg ze op een warm bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.

Bak in het bakvet de sjalot al omscheppend ± 1 minuut.

Voeg de wijn en fond toe en breng aan de kook.

Roer de aanbaksels los en laat op hoog vuur ± 2 minuten inkoken.

Roer in een kopje de maïzena met 1 eetlepel koud water glad.

Voeg dit al roerend aan de saus toe en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat.

Roer er de druiven, tijm en peperbessen door en warm die ± 1 minuut mee.

Breng de saus op smaak met zout en peper.

Leg de rosbiefplakken op twee borden en schep de druivensaus erover.

Serveer met aardappelpuree en sperziebonen.