Home > Recepten

Roulo me fyllo (vleesrol in bladerdeeg)

1 kg gehakt vlees

1 gehakt ui

1 gepelde tomaat in stukken

150 g lever

200 g gekookte ham

2 hardgekookte eieren

3 eieren

1 lepel parmezaanse kaas

zout

peper

1 mespunt kaneel

450 g bladerdeeg

boter

3 lepels boter voor de saus

5 lepels bloem voor de saus

zout voor de saus

peper voor de saus

nootmuskaat voor de saus

4 dl melk voor de saus
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Grieks; Sausjes
  • Bron: Grieks koken

Bereiding

Sauteer de ui in 1 eetl. boter lichtbruin. Doe de in stukken gesneden tomaat, het vlees, zout peper en kaneel erbij en laat het geheel 15 tot 20 minuten sudderen.

Voeg de fijngesneden lever en ham toe en roer alles goed door elkaar. Rol het deeg goed uit en leg het vleesmengsel in het midden. Snijd de hardgekookte eieren in plakjes en leg die bovenop het vleesmengsel.

Maak de bechamelsaus: smelt de boter en roer er de bloem, zout, peper en nootmuskaat door. Neem de pan van het vuur wanneer alles goed vermengd is.

Giet er dan scheutje voor scheutje warme melk bij, waarbij je net zo lang moet roeren totdat de melk vermengd is met het geheel. Dit herhalen tot de melk op is. Verwarm de saus weer en laat hem koken tot hij glad en dik is.

Klop vervolgens de eieren en de kaas door de saus. Giet deze over het vleesmengsel. Vouw de einden van het deeg over elkaar, maak ze vast met wat olie of water, bedek de pastei met vetvrij papier en bak hem in een uur in een voorverwarmde oven (175 graden Celcius) goudbruin en krokant.