Home > Recepten

Runderrolletjes

4 zeer dunne runderlapjes

zout

peper

1 snee witbrood

melk

50 g ham

2 ansjovisfilets

150 g gehakt

4 augurken

100 g boter

2 eetlepels bloem
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bereidingstijd: 50 minuten

Bereiding

Klop de runderlapjes met een plankje nog iets dunner. Snijd de korsten van het brood. Week het brood in de melk en druk het overtollige eruit.

Snijd de ham en de ansjovis klein. Maak het gehakt aan met brood, ham, ansjovis en peper. Bestrijk één kant van het vlees met gehakt. Leg op het uiteinde een kleine augurk en rol het vlees op. Bind er een draadje omheen.

Verhit de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt en bak de rolletjes snel rondom bruin. Schakel terug op een lagere stand. Neem het vlees even uit de pan en bestrooi het met zout en peper. Schenk wat water bij de boter en roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan.

Leg de vleesrolletjes terug in de pan. Zet het deksel erop en stoof het vlees in circa 30 minuten gaar. Doe de bloem in een droge koekenpan en bak deze al roerende langzaam tot deze hazelnootkleurig ziet. Leng de bloem aan met water. Neem de runderrolletjes uit de jus en leg ze op een voorverwarmde schotel. Bind de jus met de bloem. Laat de saus even doorkoken en schenk ze over de runderrolletjes. Serveer direct.

Notities

Lekker met gebakken aardappeltjes en boontjes