Home > Recepten

Rundvlees Chinois à la Leo (Surinaams-Chinees)

500 g sukadelappen

zout

peper

2 lepels olie

1 teen knoflook

1 lepel droge sherry

2 lepels ketjap

1 lepel suiker

3 plakjes gember

1 steranijs

4 dl water

1 rammenas in schijven

2 sjalotten met groen
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Surinaams (Chinees)
  • Bron: Nel Tjon Tam Sin

Bereiding

Snij het vlees in blokjes, wrijf in met peper en zout.

Verhit de olie, doe de geplette knoflook en het vlees erbij.

Smoor even en voeg dan de rest van de ingredienten behalve de rammenas en de sjalotten toe.

Breng aan de kook, temper het vuur en sudder 1½ -2 uur.

Voeg de laatste 10 minuten de rammenas toe, verwijder gember en steranijs.

Garneer met de fijngesneden sjalotten.

Notities

De schrijfster kreeg het recept van een vriend, die slager is. Voor gasten kan het geserveerd worden met kip met cashewnoten en tjaptjoy.