Rundvlees met kastanjes |
|
3 lepels olie 1250 g mager rundvlees in blokjes 1 ui in plakken 1 teentje knoflook 2 lepels bloem 3 dl cider of bier 375 ml runderbouillon 1/2 lepel tomatenketchup ¾ theelepel tijm ¾ theelepel majoraan zout peper 200 g kastanjes hele uit blik 2 lepels peterselie |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 160°.Verhit de olie in een vuurvaste ovenschaal op halfhoog vuur. Bak het vlees in porties steeds 4 minuten rondom bruin. Schep in een met keukenpapier beklede schaal. Smoor ui en knoflook 5 minuten in de vuurvaste schaal. Roer het bloem erdoor en roer 2-3 minuten tot een gladde roux. Roer cider, tomatenketchup, kruiden, zout en peper erbij, dan het vlees en breng aan de kook. Zet de afgedekte schaal in het midden van de oven en laat in 1½ uur gaar stoven. Roer de kastanjes erdoor en stoof nog 10 minuten. Voor serveren de peterselie erover. |
Home > Recepten