Home > Recepten

Rundvleessaté

1 lepel ketumbar

1 theelepel djinten

1 lepel geraspte laos

2 fijngesneden daun djeruk purut

2 fijngesneden chilipepers zonder zaad

1 dl japanse sojasaus

600 g lendebiefstuk

2 dl japanse sojasaus voor de saus

1/2 a ¾ lepel rode Thaise currypasta voor saus

lente-ui

rode paprika
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng 1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar), 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 eetlepel geraspte laoswortel, 2 fijngesneden citroenblaadjes (djeroek poeroet), 2 fijngesneden chilipepers zonder zaadjes en 1 dl (Japanse) sojasaus.

Schep 600 gr lendebiefstuk, in blokjes, door de marinade en Laat het vlees minstens 30 minuten.

Verwarm de grill op hoogste stand voor.

Rijg het vlees aan stokjes (bewaar de marinade) en dep ze droog.

Rooster de spiesen ± 10 minuten onder de grill, keer regelmatig.

Verwarm voor de saus 2 dl (Japanse) sojasaus, 1/2-¾ eetlepel rode Thaise currypasta (zakje, pot of zelfgemaakt) en het marinadevocht samen.

Schenk de saus over de saté en bestrooi met de lente-ui en met blokjes rode paprika.