Home > Recepten

Saté manis van de barbecue

750 g mager mals varkensvlees of rundvlees

1 lepel gula djawa

1 teen knoflook

1/2 theelepel zout

2 lepels ketjam manis

1 lepel olie

1 theelepel djinten

1/2 kop pindasaus voor de saus

2 lepels asemwater of citroensap voor de saus

2 theelepels sambal badjak voor de saus

3 a 4 lepels water
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Varkensvleesgerechten; Sausjes; Barbecue; Indisch
  • Aantal Porties: 5
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in dobbelstenen en steek die met 4-5 tegelijk aan bamboestokjes, die een uurtje in een bak water hebben gelegen.

Meng de suiker, de knoflook, het zout en de sojasaus goed door elkaar en voeg er daarna al roerend de olie en het komijnpoeder bij.

Blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost.

Giet de saus in een schaal en leg de saté's in de saus.

Keer ze van tijd tot tijd om.

Reken op een marinadetijd (in de koelkast) van 2 uur of meer.

Rooster de saté's ± 15 minuten onder een hete grill of boven de barbecue.

Keer de saté's tijdens het roosteren voortdurend om en bedruip ze met de achtergebleven marinade.

Saus: vermeng alle ingredienten met elkaar en verhit het mengsel, onder voortdurend roeren, tot aan het kookpunt.

Geef de saus er apart bij of schenk die vlak voor het serveren over een gedeelte van de saté's.