Saté met pittige pindasaus |
|
4 kleine gepelde gamba's 200 g kipfilet in blokjes 200 g magere hamlappen in blokjes 1 zakje satémarinade Conimex 1 gehakt ui 1 geraspt ui 2 teentjes knoflook sap van 1 citroen 2 lepels olie 1 pak Sateh Saus Knorr 1 lepel ketjap manis 1 theelepel sambal oelek zout peper 8 satéstokjes |
|
BereidingRijg aan de satéstokjes om en om een garnaal, een blokjes kip en een blokje hamlap.Vermeng de satémarinade met de geraspte ui, 1 teentje knoflook, het sap van 1/2 citroen, zout, peper, 2 eetlepels olie en 4 eetlepels koud water. Verdeel de marinade over de satés en laat die 15 minuten intrekken. Rooster de satés 7-8 minuten aan elke kant op de barbecue of onder de grill. Meng beide zakjes Sateh Saus met 2 1/2 dl water, de ketjap, sambal, gehakte ui, 1 teentje knoflook en het sap van 1/2 citroen en breng dit aan de kook. Laat de saus 1 minuten doorkoken en serveer haar bij de saté. NotitiesLekker met nasi koening van witte en wilde rijst, kroepoek, seroendeng, atjar en sambal. |
Home > Recepten