Home > Recepten

Saté met pittige pindasaus

4 kleine gepelde gamba's

200 g kipfilet in blokjes

200 g magere hamlappen in blokjes

1 zakje satémarinade Conimex

1 gehakt ui

1 geraspt ui

2 teentjes knoflook

sap van 1 citroen

2 lepels olie

1 pak Sateh Saus Knorr

1 lepel ketjap manis

1 theelepel sambal oelek

zout

peper

8 satéstokjes
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Garnalengerechten; Varkensvleesgerechten; Sausjes; Barbecue; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Rijg aan de satéstokjes om en om een garnaal, een blokjes kip en een blokje hamlap.

Vermeng de satémarinade met de geraspte ui, 1 teentje knoflook, het sap van 1/2 citroen, zout, peper, 2 eetlepels olie en 4 eetlepels koud water. Verdeel de marinade over de satés en laat die 15 minuten intrekken.

Rooster de satés 7-8 minuten aan elke kant op de barbecue of onder de grill.

Meng beide zakjes Sateh Saus met 2 1/2 dl water, de ketjap, sambal, gehakte ui, 1 teentje knoflook en het sap van 1/2 citroen en breng dit aan de kook.

Laat de saus 1 minuten doorkoken en serveer haar bij de saté.

Notities

Lekker met nasi koening van witte en wilde rijst, kroepoek, seroendeng, atjar en sambal.