Home > Recepten

Shikar vindaloo (Indiase varkenscurry)

10 gedroogde chilipepertjes

2 dl azijn

1 theelepel fenegriek

1 cm gemberwortel

7 tenen knoflook

2 theelepels djinten

2 theelepels garam masala

1/2 theelepel kurkuma

2 theelepels zout

1 kg hamlappen

2 uien

ghee of olie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Indiaas

Bereiding

Week 10 gedroogde chilipepertjes in 2 dl azijn en haal door de keukenmachine met 1 theel. fenegriek, 1 cm gember, 7 teentjes knoflook, 2 theel. djinten, 2 theel. garam masala, ½ theel. kurkuma en 2 theel. zout.

Snij 1 kg hamlappen in dobbeltjes en marineer ±2 uur.

Fruit 2 gesnipperde uien in ghee of olie, bak het vlees 5 minuten mee, giet de marinade erover en sudder 1 uur.