Home > Recepten

Souvlakia 1 van de barbecue

600 g varkensfilet of fricadeau

3 lepels olie

1 lepel citroensap

1 teen knoflook

2 lepels oregano

2 lepels tijm

peper

zout

5 laurierblaadjes
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Barbecue; Grieks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 4 cm.

Klop voor de marinade de olie, het citroensap, het uitgeperste teentje knoflook, de oregano en de tijmblaadjes door elkaar.

Breng op smaak met peper en zout.

Marineer het vlees ± 2 uur in de marinade.

Breek de laurierblaadjes door de helft.

Rijg de stukjes vlees aan satéstokjes met een laurierblad ertussen.

Grilleer de souvlaki onder een voorverwarmde grill in ± 5 minuten gaar.

Bedruip het vlees tijdens het grilleren met de marinade.