Hamblokjesspiesjes met zoetzure saus |
|
500 g hamlappen 1 ui 3 lepels citroensap 3 lepels ketjap manis 1 teen knoflook 1/2 flesje chilisaus Calvé 227 g ananasstukjes op eigen sap blikje 1 lepel bruine basterdsuiker 1 lepel zonnebloemolie zout olie 8 satéstokjes |
|
BereidingLeg de satéstokjes 30 minuten in water.Snij het vlees in blokjes van 1.5 cm. Snipper het ui en doe met ketjap en citroensap in een kom, pers de knoflook erboven uit. Marineer het vlees hier 1 uur in. Rijg dan aan satéstokjes. Doe in een pan de marinade, chilisaus, ananasstukjes met sap en ˝ lepel basterdsuiker, breng al roerend aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Grill of barbecue het vlees 10 minuten. Breng de saus op smaak met de rest van de suiker en zout. NotitiesLekker met witte rijst en broccoli |
Home > Recepten