Steak Manila |
|
4 biefstukjes a 50 g zout peper 1 lepel limoensap of citroensap 1 lepel suiker 1.5 lepel lichte chinese sojasaus 1 ui 1 teentje knoflook 1/2 dl runderbouillon olie |
|
BereidingMaak 4 biefstukjes à 50 g droog en wrijf ze in met wat zout en peper.Meng in een kom 1 eetl limoen/citroensap met 1 eetl suiker en 1½ eetl lichte chinese sojasaus tot suiker is opgelost. Leg biefstuk erin en laat ze 1 uur marineren. Droog biefstuk daarna opnieuw. Voeg aan resterende marinade 1 ui en 1 teentje knoflook toe en kook. Voeg ½ dl runderbouillon toe en laat 10 minuten pruttelen zodat er wat vocht verdampt. Daarna zeven en door zeef wrijven. Daarna saus opnieuw koken. Bestrijk biefstuk met olie en rooster ze 6-8 minuten op ingevet rooster onder hete grill. Op voorverwarmde borden doen en saus erover. NotitiesEen specialiteit van het Sheratonhotel in Manila. |
Home > Recepten