Home > Recepten

Steak Manila

4 biefstukjes a 50 g

zout

peper

1 lepel limoensap of citroensap

1 lepel suiker

1.5 lepel lichte chinese sojasaus

1 ui

1 teentje knoflook

1/2 dl runderbouillon

olie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Filippijns

Bereiding

Maak 4 biefstukjes à 50 g droog en wrijf ze in met wat zout en peper.

Meng in een kom 1 eetl limoen/citroensap met 1 eetl suiker en 1½ eetl lichte chinese sojasaus tot suiker is opgelost. Leg biefstuk erin en laat ze 1 uur marineren.

Droog biefstuk daarna opnieuw.

Voeg aan resterende marinade 1 ui en 1 teentje knoflook toe en kook.

Voeg ½ dl runderbouillon toe en laat 10 minuten pruttelen zodat er wat vocht verdampt. Daarna zeven en door zeef wrijven. Daarna saus opnieuw koken.

Bestrijk biefstuk met olie en rooster ze 6-8 minuten op ingevet rooster onder hete grill.

Op voorverwarmde borden doen en saus erover.

Notities

Een specialiteit van het Sheratonhotel in Manila.