Home > Recepten

Stofoe kan metie (Creools)

500 g runderlappen

nootmuskaat

peper

zout

125 g boter

1 zeer fijngesnipperd ui

1 teen knoflook

3 gepelde tomaten

1 laurierblad

1 gedroogd rood spaans pepertje

1/2 vleesbouillonblokje of kruidenbouillonblokje
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Surinaams (Creools)
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Bron: Lekturama - Koken zonder grenzen

Bereiding

Meng nootmuskaat, peper en zout en wrijf het vlees ermee in.

Schroei de lappen in de boter vlug dicht, bak dan aal alle kanten bruin. Fruit dan ui en knoflook mee tot die glazig is.

Snij de tomaten in plakken en neem de harde delen onder de kroontjes en eventueel het zaad eruit. Doe met laurierblad en pepertje in de pan. Bak het vlees nog even en voeg het bouillonblokje en 2.5 dl water toe. Breng aan de kook.

Doe de deksel erop en sudder het vlees op laag vuur. Controleer na 1.5 tot 2 uur of het vlees gaar is, haal pepertje en laurierblad eruit en laat de jus in de open pan nog even indampen.