Home > Recepten

Suon chua ngot (zoetzure mini-spareribs)

1250 g spareribs

3 tenen knoflook

2 theelepels peper

1.5 lepel nuoc mam

1.5 lepel olie

olie om te frituren

60 g bloem

zout

3.5 dl bier
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Vietnamees
  • Bron: Binh Duong

Bereiding

Laat de ribs in de lengte dwars op het bot doorzagen.

Verwijder het vlies van de ribbetjes, verwijder het vet en hak de ribbetjes los van elkaar.

Meng knoflook, peper en vissaus en marineer de ribjes 1 uur op kamertemp of een hele nacht in de koelkast.

Verhit de olie in de wok en roerbak de ribjes in 5 minuten diepbruin, Neem uit de pan en laat uitlekken. veeg de wok schoon.

Meng bloem en zout, klop het bier erdoor tot een glad beslag.

Giet 10 cm olie in de wok en verhit tot 180 graden. Doop met behulp van een tang of eetstokjes een ribje in het beslag en laat in de hete olie vallen. Bak zo de ribjes met niet teveel tegelijk in 6 minuten goudbruin.

Laat op keukenpapier uitlekken.

Notities

Lekker met nuoc mam lac met bloemkoolstukjes