Home > Recepten

Suon nuong (spareribs met tomatenglazuur)

1250 g spareribs

2 sjalotjes in dunne plakken

2 lepels suiker

2 geplette tenen knoflook

1 theelepel zwarte peper

2 lepels nuoc mam

2 lepels slaolie

1.5 lepel tomatenpuree
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Vietnamees
  • Bereidingstijd: 6 uur-1 nacht marineren
  • Bron: Bing Duong

Bereiding

Verwijder het vlies van de spareribs, eventueel met een mesje. Snijd het vet van de ribbetjes en snijd tussen de botten van elkaar los.

Stamp sjalotten en suiker tot een pasta. Doe knoflook erbij en stamp weer tot een pasta. Voeg peper en vissaus toe en giet over de ribbetjes, meng met de handen om de saus goed te verdelen.

Verhit de olie in een koekenpannetje en doe de tomatenpuree erin. Fruit 1 minuut. Laat dan iets afkoelen. Giet over de ribbetjes en laat 6 uur op kamertemp of een nacht in de koelkast marineren.



Verwarm de oven of grill op 225 graden. Grill de ribbetjes 2 5minuten tot ze gaar en knapperig zijn en keer af en toe om. Of doe in een braadslee en bak in 25 minuten knapperig.

Notities

Kan volgens mij ook op de barbecue…