Varkensvlees met masala, Surinaams |
|
500 g varkensvlees zout peper 4 lepels olie 1 ui in ringen 1 teen knoflook 1 bouillonblokje 2 lepels masala 1 tomaat 1 kopje water 1 theelepel djinten 1 gesnipperd ui 1 prei in ringen Kan ook met geiten-, schapen-, lams- en rundvlees. Gebruik geen gewone kerrie maar echte Hindoestaanse masala! |
|
BereidingSnij het vlees in dobbeltjes en voeg zout en peper toe. Bak in de olie mooi bruin. Doe de uiringen erbij, knoflook en bouillonblokje en bak op hoog vuur.Doe de masala in een schaaltje, los met wat water op tot een papje en roer door het vlees. Doe de tomaat en het water erbij. Na 15 minuten djinten, gesnipperd ui en prei erdoor en nog 10 minuten sudderen. NotitiesServeren met chutney, kool, sperzieboontjes of snijbonen. Ook lekker met roti, rijst en aardappelen. |
Home > Recepten