Home > Recepten

Taco's met vlees

500 g mager rundergehakt

1 gesnipperd ui

1 teentje knoflook

1 zakje taco seasoning mix

12 tacoschelpen

2 fijngesneden vleestomaten

100 g geraspte oude kaas

1 krop ijsbergsla fijngesneden

1 potje hete tacosaus
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Mexicaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer het gehakt met de ui en de knoflook zonder vet in een koekepan voortdurend met een vork om tot het vlees mooi bruin en de ui zacht is.

Breng het zakje seasoning mix met ruim een half kopje water al roerend aan de kook en voeg dit aan het gehakt toe. Laat het geheel daarna zonder deksel op een laag vuur, onder af en toe roeren, ± 15 minuten sudderen.

Verwarm de oven op 175°C voor. Leg de tacoschelpen op de bakplaat en laat ze in 5-10 minuten mooi bruin worden. Vul ze hierna met het gehaktmengsel en garneer met tomaat, kaas en ijsbergsla.

Bestrijk ze met de tacosaus.