Biefstukspiesjes, Thais |
|
2 lepels sojasaus 2 lepels sesamolie 1/2 lepel olie 1 lepel droge sherry 400 g biefstuk 4 bosuitjes 1 dl kipbouillon 1 theelepel chilisaus 1 theelepel nam pla 1 teen knoflook 1/2 theelepel djahé 1/2 lepel limoensap 2 lepels bruine basterdsuiker 16 champignons 16 hele tenen knoflook 16 maïskolfjes 2 limoenen 8 satéstokjes |
|
BereidingKlop een marinade van 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, 1/2 eetlepel honing en 1 eetlepel droge sherry.Snijd 400 gr biefstuk in lange repen en marineer het vlees 15 minuten. Snijd 4 bosuitjes in vieren. Klop een sausje van 1 dl kippenbouillon, 1 theelepel chilisaus, 1 theelepel vissaus (Nam Pla), 1 uitgeperste knoflookteen, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 eetlepel limoensap en 2 eetlepels bruine basterdsuiker. Steek het vlees met 16 champignons, de stukjes bosui, 16 gepelde knoflooktenen, 16 maïskolfjes en 2 schoongeboende limoenen in 16 partjes aan 8 satéstokjes en grilleer het vlees onder een hete grill in ± 7 minuten bruin. Serveer de saus er apart bij. |
Home > Recepten