Home > Recepten

Biefstukspiesjes, Thais

2 lepels sojasaus

2 lepels sesamolie

1/2 lepel olie

1 lepel droge sherry

400 g biefstuk

4 bosuitjes

1 dl kipbouillon

1 theelepel chilisaus

1 theelepel nam pla

1 teen knoflook

1/2 theelepel djahé

1/2 lepel limoensap

2 lepels bruine basterdsuiker

16 champignons

16 hele tenen knoflook

16 maïskolfjes

2 limoenen

8 satéstokjes
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop een marinade van 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, 1/2 eetlepel honing en 1 eetlepel droge sherry.

Snijd 400 gr biefstuk in lange repen en marineer het vlees 15 minuten.

Snijd 4 bosuitjes in vieren.

Klop een sausje van 1 dl kippenbouillon, 1 theelepel chilisaus, 1 theelepel vissaus (Nam Pla), 1 uitgeperste knoflookteen, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 eetlepel limoensap en 2 eetlepels bruine basterdsuiker.

Steek het vlees met 16 champignons, de stukjes bosui, 16 gepelde knoflooktenen, 16 maïskolfjes en 2 schoongeboende limoenen in 16 partjes aan 8 satéstokjes en grilleer het vlees onder een hete grill in ± 7 minuten bruin.

Serveer de saus er apart bij.