Home > Recepten

Rundvleessaté met pindasaus, Thais

1 theelepel ketumbar

1 lepel kerrie

4 lepels kokosmelk

1 teentje knoflook

350 g biefstuk in repen

1 lepel kerrie voor de saus

1 lepel paprikapoeder voor de saus

1 lepel nam pla voor de saus

1 lepel donkere basterdsuiker voor de saus

125 g gehakte geroosterde pinda's voor de saus

3 dl kokosmelk voor de saus
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de koriander, kerrie, santen en knoflook.

Marineer hierin de biefstuk 4 uur.

Rijg het vlees aan 16 satéstokjes.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Grill de saté's 5-7 minuten, keer ze halverwege.

Saus: bak in een anti-aanbakpan de kerrie en paprikapoeder ± 1 minuut.

Voeg de vissaus, suiker, pinda's en santen toe.

Breng het geheel aan de kook en laat het ± 10 minuten zachtjes koken, tot een gebonden saus ontstaat.