Rundvleessaté met pindasaus, Thais |
|
1 theelepel ketumbar 1 lepel kerrie 4 lepels kokosmelk 1 teentje knoflook 350 g biefstuk in repen 1 lepel kerrie voor de saus 1 lepel paprikapoeder voor de saus 1 lepel nam pla voor de saus 1 lepel donkere basterdsuiker voor de saus 125 g gehakte geroosterde pinda's voor de saus 3 dl kokosmelk voor de saus |
|
BereidingVermeng de koriander, kerrie, santen en knoflook.Marineer hierin de biefstuk 4 uur. Rijg het vlees aan 16 satéstokjes. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Grill de saté's 5-7 minuten, keer ze halverwege. Saus: bak in een anti-aanbakpan de kerrie en paprikapoeder ± 1 minuut. Voeg de vissaus, suiker, pinda's en santen toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ± 10 minuten zachtjes koken, tot een gebonden saus ontstaat. |
Home > Recepten