Home > Recepten

Thit heo sot ca (varkensvlees met tomatensaus)

5 fijngesneden teentjes knoflook

1.5 lepel bruine suiker

1 lepel nuoc mam

6 varkenslendelapjes a 125 g zonder bot

1.5 lepel slaolie

3 lepels droge witte wijn

1 theelepel gedroogde chilivlokken

2 tomaten zonder vel en pitjes fijngehakt
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes; Vietnamees
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Binh Duong

Bereiding

Meng knoflook, suiker en vissaus, voeg de lendelapjes toe en marineer 2 uur (of afgedekt een hele nacht in de koelkast).

Verhit de olie en bak de lapjes 5 minuten tot ze aan 1 kant bruin zijn, bak ook de andere kant 5 minuten, en leg de lapjes op een bord.

Giet de olie uit de pan, doe de wijn en chilivlokken erin en kook 1 minuut, roer intussen de aanbaksels los.

Voeg de tomaten toe en bak snel 2 minuten.

Leg de lapjes in de saus en sudder 3 minuten.

Notities

Serveren met witte rijst