Thit heo sot ca (varkensvlees met tomatensaus) |
|
5 fijngesneden teentjes knoflook 1.5 lepel bruine suiker 1 lepel nuoc mam 6 varkenslendelapjes a 125 g zonder bot 1.5 lepel slaolie 3 lepels droge witte wijn 1 theelepel gedroogde chilivlokken 2 tomaten zonder vel en pitjes fijngehakt |
|
BereidingMeng knoflook, suiker en vissaus, voeg de lendelapjes toe en marineer 2 uur (of afgedekt een hele nacht in de koelkast).Verhit de olie en bak de lapjes 5 minuten tot ze aan 1 kant bruin zijn, bak ook de andere kant 5 minuten, en leg de lapjes op een bord. Giet de olie uit de pan, doe de wijn en chilivlokken erin en kook 1 minuut, roer intussen de aanbaksels los. Voeg de tomaten toe en bak snel 2 minuten. Leg de lapjes in de saus en sudder 3 minuten. NotitiesServeren met witte rijst |
Home > Recepten