Home > Recepten

Tournedos à la ficelle

1 a 2 lepels mierikswortel uit een potje

120 g boter

1 ui in stukken

4 wortelen in stukken

3 preien in stukken

1 stengel bleekselderij inplakjes

1/2 knolselderij in blokjes

3 l runderbouillon

4 haasbiefstukken a 120 g

2 lepels bloem

keukentouw
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Frans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Mierikswortel door 100 g zachte boter roeren. Op plastic folie scheppen en rolletje ervan vormen. In koelkast laten opstijven.

In rest van boter alle groenten ± 5 minuten zacht bakken. Bouillon toevoe gen en aan de kook brengen. ± 20 minuten zachtjes laten koken. Groenten eruitscheppen en bewaren.

Biefstukken met bloem bestuiven. Rondom zijkant van vlees stukje touw strak vastbinden, aan één kant touw lang laten (biefstukken worden later in bouillon gehangen).

Lange pollepel over pan leggen. Touwtjes aan pollepel vastbinden zodat biefstukjes in bouillon hangen, maar bodem niet raken. Vlees tegen de kook aan in ± 8 minuten rood of in ± 10 minuten medium pocheren.

Ondertussen groenten in een beetje boter opwarmen.