Home > Recepten

Tournedos met champignons 2

4 tournedos a 200 g

400 g champignons

boter

125 ml creme fraiche

125 ml roomkwark

1 dl cognac

2 theelepels tabasco

4 lepels worcestersaus

citroensap

bieslook



(de hoeveelheid worcestersaus lijkt me teveel...)
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Paddestoelgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de champignons in plakken, fruit die in boter en bestroei ze met wat citroensap.

Bak daarna de tournedos en breng ze op smaak met wat zout en peper.

Leg ze dan op een warme schaal en garneer de champignons er omheen.

Roer de roomkwark en de crème fraîche door wat boter en verwarm dit ± 1 minuut.

Voeg vervolgens detabasco en de worcestershiresaus toe.

Verhit in een pan de cognac, laat die indampen en roer dit door het kwarkmengsel.

Voeg nog 1 eetlepel crème fraîche toe.

Breng de saus op smaak door nog wat extra tabasco en worcestershiresaus toe te voegen.

Schep de saus over de warmgehouden tournedos en bestrooi het geheel met bieslook.

Notities

Lekker met frietjes en verse groenten