Home > Recepten

Tournedos met romige kruidensaus

2 sjalotjes

3 lepels ansjovisboter

1 lepel tomatenpuree

2 theelepels mosterd

1 lepel gembersiroop

1 theelepels milde paprikapoeder

1 theelepel djahe

2 mespuntjes cayennepeper

1 theelepel Provençaalse kruiden

100 g boter

250 ml slagroom

1 lepel maïzena

2 takjes peterselie

4 tournedos a 100 g

zout

peper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes
  • Bereidingstijd: 24 uur marineren
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snipper de sjalotjes en doe met de ansjovosboter, tomatenpuree, mosterd, gembersiroop, paprikapoeder, gemberwortel, cayennepeper en provençaalse kruiden door elkaar, zet afgedekt ca.24 uur in de koelkast.



Laat 75 g boter op kamertemp komen. Meng met het kruidenmengsel.

Breng in een steelpan de slagroom aan de kook.

Roer de maïzena met 1 lepel koud water glad en roer bij de slagroom tot het gebonden is.

Knip de peterselie fijn in een kopje.

Verwarm een groot bord.

Snij de kruidenboter in stukjes.

Dep de tournedos droog.

Laat een koekenpan met dikke bodem goed heet worden, doe er olie in en verhit tot het walmt.

Voeg de rest van de boter toe en bak de tournedos in 3-4 minuten bruin, keer halverwege.

Schep uit de pan en dek af met alufolie.

Verwarm de slagroomsaus en roer de klontjes kruidenboter er in gedeelten bij.

Roer tot een gladde saus ontstaat, niet meer laten koken.

Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met zout.

Doe in een sauskom.

Bestrooi de tournedos met peper en zout, leg op 4 borden en verdeel de saus erover.