Tournedos op z'n Bourgondisch |
|
600 g tournedos 50 g gerookt spek 50 g champignons 100 g rauwe zilveruitjes 1 dl rode wijn 0,1 dl kalfsjus 1 teentje knoflook 1/2 stokbrood 10 lepels olie 25 g roomboter peper zout |
|
BereidingSnijd het spek in blokjes en blancheer die. Bak ze aan in de koekepan met de zilveruitjes en de champignons en houd dit apart.Maak een rode wijnsaus door de wijn in te koken (drievierde deel), voeg dan de kalfsjus toe en kook dit door. Maak van het stokbrood cro-tons door het in blokjes te snijden en die in olie krokant te bakken. Wrijf ze in met knoflook. Peper en zout de tournedos en bak ze in de roomboter met olie gaar. Maak de borden op door de tournedos op de cro-tons te plaatsen. Ontvet de braadpan, blus de braadpan af met het rode wijnmengsel en voeg het spek, de zilveruitjes en de champignons aan de saus toe. Maak de saus op smaak af met peper en zout en giet deze over de tournedos. |
Home > Recepten