Home > Recepten

Tournedos op z'n Bourgondisch

600 g tournedos

50 g gerookt spek

50 g champignons

100 g rauwe zilveruitjes

1 dl rode wijn

0,1 dl kalfsjus

1 teentje knoflook

1/2 stokbrood

10 lepels olie

25 g roomboter

peper

zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Frans (Bourgogne)
  • Bron: Cuisine

Bereiding

Snijd het spek in blokjes en blancheer die. Bak ze aan in de koekepan met de zilveruitjes en de champignons en houd dit apart.

Maak een rode wijnsaus door de wijn in te koken (drievierde deel), voeg dan de kalfsjus toe en kook dit door.

Maak van het stokbrood cro-tons door het in blokjes te snijden en die in olie krokant te bakken. Wrijf ze in met knoflook.

Peper en zout de tournedos en bak ze in de roomboter met olie gaar.

Maak de borden op door de tournedos op de cro-tons te plaatsen.

Ontvet de braadpan, blus de braadpan af met het rode wijnmengsel en voeg het spek, de zilveruitjes en de champignons aan de saus toe. Maak de saus op smaak af met peper en zout en giet deze over de tournedos.