Home > Recepten

Tournedos Stroganoff

5 haasbiefstukjes hoog

zout

peper

50 g boter

1 lepel boter

20 g gerookt mager spek

1 gesnipperd ui

5 gesnipperde champignons

3 teentjes knoflook

1/2 lepel tomatenpuree

1/2 lepel mild paprikapoeder

1 borrelglaasje wodka

1/2 l slagroom

cayennepeper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

Vlees bestrooien met zout en peper.

In koekepan boter verhitten. Vlees op hoog vuur in ± 4 minuten bakken, halverwege keren. Uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.

Bakvet uit pan schenken. In zelfde pan 1 eetlepel boter verhitten. Spekjes in ± 8 minuten lichtbruin bakken. Ui, champignons en knoflook toevoegen en ± 5 minuten meebakken. Tomatenpuree ± 3 minuten meebakken. Paprikapoeder, vodka en slagroom toevoegen.

Op laag vuur laten inkoken tot dunne saus.

Op smaak brengen met zout en cayennepeper. Overdoen in sauskom.

Notities

Voor bij risotto met doperwten en maïs