Tournedos Stroganoff |
|
5 haasbiefstukjes hoog zout peper 50 g boter 1 lepel boter 20 g gerookt mager spek 1 gesnipperd ui 5 gesnipperde champignons 3 teentjes knoflook 1/2 lepel tomatenpuree 1/2 lepel mild paprikapoeder 1 borrelglaasje wodka 1/2 l slagroom cayennepeper |
|
BereidingVlees bestrooien met zout en peper.In koekepan boter verhitten. Vlees op hoog vuur in ± 4 minuten bakken, halverwege keren. Uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. Bakvet uit pan schenken. In zelfde pan 1 eetlepel boter verhitten. Spekjes in ± 8 minuten lichtbruin bakken. Ui, champignons en knoflook toevoegen en ± 5 minuten meebakken. Tomatenpuree ± 3 minuten meebakken. Paprikapoeder, vodka en slagroom toevoegen. Op laag vuur laten inkoken tot dunne saus. Op smaak brengen met zout en cayennepeper. Overdoen in sauskom. NotitiesVoor bij risotto met doperwten en maïs |
Home > Recepten