Tournedos van ossenhaas met sinaasappeldressing |
|
1 sinaasappel 1 bosuitje 1,5 lepel sinaasappelmarmelade 2 lepels rode wijnazijn 2 theelepels Provençaalse mosterd 1 theelepel bouillonpoeder 2 stukjes ossenhaas a 150 g 2 theelepels seasoned pepper McCormick 25 g boter zout 2 theelepels aardappelmeel |
|
BereidingBoen de sinaasappel goed schoon en trek er 2 smalle repen schil vanaf, leg in koud water. Pers de sinaasappel uit.Snij het groene deel van de bosui in ringetjes, halveer het witte deel in de lengte en snij tot de knol in dunne repen zodat een soort bloem ontstaat, leg die bij de sinaasappelschil in het water. Klop ½ dl sinaasappelsap, marmelade, azijn, mosterd en bouillonpoeder in een steelpan door elkaar, breng aan de kook. Roer het aardappelmeel met 1 lepel koud water glad en roer bij het sinaasappelmengsel, roer tot een licht gebonden dressing. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Bestrooi het vlees met seasoned pepper, verhit de boter en bak in 5 minuten rosé, halverwege keren. Intussen al kloppend de dressing weer verwarmen, uiringen erdoor roeren. Bestrooi het vlees met zout en leg op 2 borden. Schenk de dressing erover. Garneer met sinaasappelschil en de 'uibloem'. NotitiesServeer met waterkerssalade, peultjes, gebakken minikrieltjesBenodigdhedenNodig: een citroentrekker. |
Home > Recepten