Home > Recepten

Tripes ŗ la mode de Caen (NormandiŽ)

500 g pens

1 kalfspoot

250 g uien

175 g wortels

bouquet garni

zout

water

0.6 dl droge cider of witte wijn

1.5 dl calvados
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Frans (NormandiŽ)

Bereiding

Was 500 g pens zorgvuldig en snij in stukjes. Blancheer 5 minuten met een kalfspoot in water en spoel beide af.

Bak 250 g uien en 175 g wortels in plakjes zacht in olie in een braadpan, doe pens, kalfspoot, bouquet garni, zout en water tot de rand erbij, breng aan de kook en zet dan 5 uur in een oven van 175į. Af en toe roeren.

Vlak voor het opdienen 0,6 dl droge cider of witte wijn en 1,5 dl calvados erbij, nog 15 minuten laten sudderen tot de jus glanst.

Serveer de hete pens en groenten in kommen met het vocht.