Home > Recepten

Varkenscurry in kokossaus

2 fijngesneden uien

6 groene pepers in dunne ringetjes

1 theelepel trassi

4 lepels olie

750 g schouderkarbonade in blokjes

1 lepel ketumbar

4 dl kokosmelk

3 daun djeruk purut

sap van 1 limoen

1 theelepel zout

1 theelepel suiker eventueel
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Oosters
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pureer de uien, 3 pepers en de trassi in een vijzel of keukenmachine.

Verhit de olie in een wok en bak het vlees in ± 10 minuten rondom goudbruin.

Voeg de kruidenpasta en de koriander toe en bak die ± 5 minuten zachtjes mee.

Roer er de kokosmelk en de djeroek poeroet door, breng aan de kook en laat het gerecht nog ± 15 minuten zachtjes garen.

Breng het gerecht op smaak met limoensap, zout en suiker en bestrooi het met de rest van de groene peper.

Notities

Serveren met rijst