Varkensfilet met Gorgonzolasaus |
|
500 g varkensfilet aan 1 stuk peper szout 75 g boter 20 g bloem 3 dl melk 100 g Gorgonzola Kan ook met fricadeau. |
|
BereidingWrijf het vlees in met zout en peper. Verhit in een braadpan 50 g boter en bak het vlees snel rondom bruin. Laat het vlees met het deksel schuin op de pan zachtjes in 45 minuten gaar worden. Keer af en toe.Smelt in een steelpan 25 g boter, roer bloem erdoor en laat 1 minuut zachtjes pruttelen. Scheutje voor scheutje de melk erdoor roeren. Blijf roeren tot het lichtgebonden is. Verkruimel de kaas erboven en laat al roerende smelten. Breng op smaak met peper. Neem het vlees uit de pan, wikkel in alufolie en laat 10 minuten rusten. Snij dan in plakken en leg op een voorverwarmde schaal. Schenk er iets saus over en serveer de rest van de saus er apart bij. NotitiesServeren met aardappels en broccoli |
Home > Recepten