Home > Recepten

Varkenshaasje gevuld met pistachenootjes

3 bosuitjes

100 g koude boter

380 ml vleesfond

300 ml witbier

2 theelepels vloeibare honing

75 g gezouten pistachenoten

1 zakje verse basilicum

1 zakje verse peterselie

peper

2 varkenshaasjes a 250 g

rolladetouw of keukengaren
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij 2 bosuitjes in dunne ringetjes.

Smelt 10 g boter in de braadpan, fruit de helft van de bosui zachtjes glazig. Fond, bier en honing toevoegen. Op hoog vuur in 10 minuten tot 1/3 inkoken. Zeven.

Pel de nootjes en doe met de helft van de peterselie en basilicum in de keukenmachine, hak fijn. Meng de rest van de bosuiringetjes en peper erdoor.

Snij de haasjes in de lengte open, strijk het pistachemengsel erover, klap weer dicht en om elke 4 cm touw erom knopen.

Verhit 40 g boter in een hapjespan, bak de haasjes in 15-20 minuten rondom gaar en bruin.

Verwarm 4 borden voor.

Haal van de rest van de peterselie toefjes van de takjes, snij het basilicumblad in groffe repen en snij het laatste bosuitje in stukken van 4 cm en snij die in luciferdunne reepjes. Schep peterselie, basilicum en bosui door elkaar.

Leg het vlees op een plank en laat 5 minuten rusten onder alufolie.

Schenk het braadvocht uit de hapjespan. Schenk het ingekookte vocht in de hapjespan en breng opnieuw aan de kook, aanbaksels losroeren.

Snij de rest van de boter in klontjes, roer één voor één door de saus tot een lichtgebonden saus ontstaat, niet meer laten koken.

Haal het touw van het vlees en snij het vlees in plakjes.

Schep de saus op de warme borden, leg de vleesplakjes in de saus en verdeel de kruiden over het vlees.

Notities

Serveren met gebakken aardappels en sperziebonen