Varkenshaasje gevuld met pistachenootjes |
|
3 bosuitjes 100 g koude boter 380 ml vleesfond 300 ml witbier 2 theelepels vloeibare honing 75 g gezouten pistachenoten 1 zakje verse basilicum 1 zakje verse peterselie peper 2 varkenshaasjes a 250 g rolladetouw of keukengaren |
|
BereidingSnij 2 bosuitjes in dunne ringetjes.Smelt 10 g boter in de braadpan, fruit de helft van de bosui zachtjes glazig. Fond, bier en honing toevoegen. Op hoog vuur in 10 minuten tot 1/3 inkoken. Zeven. Pel de nootjes en doe met de helft van de peterselie en basilicum in de keukenmachine, hak fijn. Meng de rest van de bosuiringetjes en peper erdoor. Snij de haasjes in de lengte open, strijk het pistachemengsel erover, klap weer dicht en om elke 4 cm touw erom knopen. Verhit 40 g boter in een hapjespan, bak de haasjes in 15-20 minuten rondom gaar en bruin. Verwarm 4 borden voor. Haal van de rest van de peterselie toefjes van de takjes, snij het basilicumblad in groffe repen en snij het laatste bosuitje in stukken van 4 cm en snij die in luciferdunne reepjes. Schep peterselie, basilicum en bosui door elkaar. Leg het vlees op een plank en laat 5 minuten rusten onder alufolie. Schenk het braadvocht uit de hapjespan. Schenk het ingekookte vocht in de hapjespan en breng opnieuw aan de kook, aanbaksels losroeren. Snij de rest van de boter in klontjes, roer één voor één door de saus tot een lichtgebonden saus ontstaat, niet meer laten koken. Haal het touw van het vlees en snij het vlees in plakjes. Schep de saus op de warme borden, leg de vleesplakjes in de saus en verdeel de kruiden over het vlees. NotitiesServeren met gebakken aardappels en sperziebonen |
Home > Recepten