Home > Recepten

Varkenshaasje met geitenkaas en cranberrysaus

4 varkenshaasjes a 150 g

100 g Chèvre de Bellay zonder korst

4 lepels cranberrycompôte

zout

peper

50 g boter

1 dl aardbeien-kersendubbeldrank

3 lepels kirsch

1 takje peterselie

8 prikkertjes
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Kaasgerechten; Sausjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de varkenshaas in de lengte in, verdeel de kaas met een vork over de binnenkant en strijk er 2 lepels cranberrycompôte over. Dichtsteken met prikkertjes. Tot gebruik afgedekt in de koelkast leggen.

Verwarm schaal en 4 borden.

Wrijf het vlees in met zout en peper. Verhit de boter, bak de haasjes in 5 minuten rondom lichtbruin. Schenk de helft van de Dubbeldrank erbij en laat met de deksel schuin op de pan in 10 minuten de haasjes rosé braden. Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en leg op de schaal. Dek af met alufolie.

Doe de kirsch en de rest van de Dubbeldrank bij het braadvet, roer op hoog vuur alle aanbaksels goed los en roer de rest van de cranberrycompôte erdoor. Op smaak brengen met peper en zout. Zeef boven een sauskom.

Haal de prikkers uit het vlees en snij elk haasje in 5 dikke plakken, leg dakpansgewijs op de borden en schenk wat saus ernaast. Garneren met toefjes peterselie. Serveren met de rest van de saus.

Notities

Lekker met rode kool met appeltjes en aardappelkroketjes