Home > Recepten

Varkenshaasstukjes met champignons in cognacsaus

1 bakje champignons

2 sjalotten

1 dl bouillon

500 g varkenshaas in plakjes van 1 cm

50 g boter

1 borrelglas cognac

2 theelepels maïzena

2 lepels slagroom
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Paddestoelgerechten; Sausjes
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Maak de champignons schoon en halveer de grotere. Doe ze zonder iets erbij in een pan en met de deksel erop 5 minuten op middelmatig vuur verhitten, een paar keer flink schudden. Laar ze uitlekken en vang het vocht op.

Hak de sjalotten fijn.

Wrijf het vlees in met zout en peper.

Verhit de boter en bak het vlees lichtbruin en in 4 minuten gaar.

Haal het vlees uit de pan, doe champignons en sjalot erin. Bak 2 minuten, dan de cognac, champignonvocht en bouillon erbij en 2 minuten zachtjes koken.

Meng maïzena met de room, doe bij de saus, breng al roerend aan de kook en laat 1 minuut koken.

Laat het vlees in de saus warm worden maar niet meer laten koken!