Home > Recepten

Varkenskotelet op de wijze van "Scherman"

4 varkenskoteletten spiering

1 plak gekookte ham van 1 cm dik

1/2 lepel groene peperbolletjes

1 borrelglaasje jenever

2 dl room

2 grote tomaten

peterselie

boter

peper

zout
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bron: Bonne van Dijk

Bereiding

De koteletten aan beide kanten zachtjes aanbraden in de pan met wat boter.Kruiden met peper en zout. Warmhouden.

De braadpan ontvetten, de peperbolletjes in dezelfde pan warm maken en blussen met jenever, de gekookte hesp in stukjes snijden en bijvoegen, evenals de room. Verder laten inkoken.

De tomaten pellen en ontpitten en in kubusjes snijden. Bij de saus voegen.

Gehakte peterselie ondermengen. De saus afsmaken en indien nodig nog bijkruiden.

Het vlees verdelen over 4 borden, overgieten met de saus.

Notities

Serveren met frietjes of aardappelpuree