Varkenslende in gembermarinade |
|
1250 ml runderbouillon of kippenbouillon 7.5 x 4 cm geraspte gemberwortel 50 g bruine basterdsuiker 2 lepels ketjap 2 lepels tomatenpuree 1 lepel wijnazijn 1 teentje knoflook 1.25 kg varkenslende ontbeend gebakken appelschijfjes waterkers |
|
BereidingMeng bouillon, gember, bruine suiker, ketjap, tomatenpuree, azijn en knoflook en marineer daarin het vlees gedurende een nacht in de koelkast.Verwarm de oven voor op 180°. Leg vlees met marinade in een kleine braadslee, braad onder regelmatig bedruipen ca.1¼ uur of tot de vleesthermometer 80° aanwijst. Giet dan de marinade weg. Laat het vlees 10 minuten rusten en snij in dunne plakjes, schik op een voorverwarmde schaal met de appelschijfjes en waterkers. NotitiesServeren met een Indonesisch rijstgerecht en een sla. |
Home > Recepten