Home > Recepten

Koteletten, Vietnamese zoetzure

1 kg koteletten

3 schijven ananas

1 paprika

3 eieren

2 lepels melk

1 lepel maïzena

1 kopje bouillon

4 lepels ketjap

meel

olie

2 lepels tomatensaus

2 lepels citroensap

2 lepels suiker

ve-tsin
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Vietnamees

Bereiding

Snij 1 kg koteletten in stukken van 3 cm.

Snij 3 schijven ananas en een paprika in blokjes.

Klop 3 eieren door 2 lepels melk.

Roer 1 lepel maïzena door een kopje bouillon.

Marineer het vlees in 4 lepels ketjap, doop ze in het eiermengsel en rol door wat meel.

Bak ze in 15 minuten in wat olie, voeg dan 2 lepels tomatensaus, 2 lepels citroensap, 2 lepels suiker en wat ve-tsin toe.

Laat 20 minuten sudderen, voeg dan paprika, ananas en het maïzenamengsel toe, roer nog 5 minuten.