Home > Recepten

Vitello tonnato 04

100 g veldsla

1 blikje tonijn naturel

1 bekertje zure room

2 eetlepels mayonaise

1 theelepel ansjovispasta

1 theelepel mosterdpoeder

citroensap

zout

versgemalen peper

10 blaadjes basilicum

350 g gesneden gebraden kalfsfricadeau

2 theelepels kappertjes
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Visgerechten; Italiaans
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Bron: Carola Thomas

Bereiding

Was de veldsla en verwijder de worteltjes. Laat de sla in een vergiet uitlekken. Giet de tonijn af.

Pureer de tonijn met zure room, mayonaise, ansjovispasta, mosterdpoeder en enkele druppels citroensap tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd het basilicum in dunne reepjes.

Verdeel de veldsla over vier borden. Leg de plakjes vlees op de sla en maal peper erboven.

Verdeel de tonijnmayonaise over de plakjes vlees en garneer met de kappertjes en het basilicum.

Notities

Lekker met geroosterd brood