Home > Recepten

Vlees, Vlaams

1 ui

2 stengels bleekselderij

1 winterwortel

750 g magere runderlappen

peper

1 eetlepel bloem

80 g boter

1 laurierblaadje

1 takje verse tijm

4 dl donker bier

2 sneetjes bruinbrood

2 eetlepels mosterd
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 3 uur
  • Bron: Carola Thomas

Bereiding

Pel en snipper de ui. Maak de bleekselderij en de wortel schoon en snijd ze klein. Bestrooi de runderlappen met peper en bloem.

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan. Bak in dezelfde pan ui, bleekselderij en wortel ca. 2 minuten. Voeg het laurierblaadje, de tijm en het bier toe en breng het geheel aan de kook. Voeg het vlees weer toe en laat het met het deksel op de pan ca. 2 uur zachtjes sudderen.

Besmeer de sneetjes brood met mosterd en snijd ze in blokjes. Schep het brood door het vleesmengsel en laat het geheel nog ca. 30 minuten zachtjes gaar sudderen. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Notities

Lekker met gekookte aardappels en gekarameliseerde wortels